Video: Wandel en fietsroute app gelanceerd

Vrijdagmiddag heeft wethouder Marloes Borsboom de app ‘Rondje Rijswijk’ gelanceerd.

De app is vorig jaar reeds geïntroduceerd door de Historische Vereniging Rijswijk.

Wandel en fietsroutes
In de app zijn verschillende wandel- en fietsroutes door Rijswijk opgenomen. De app is bedoeld om het cultureel erfgoed van Rijswijk onder de aandacht te brengen. Dit gebeurt door al het moois te laten zien wat Rijswijk te bieden heeft. Zo is er een wandeling voor de jeugd langs historische plekken en natuur. Ook zijn er diverse fietsroutes langs de Rijswijkse Strandwal, een langs de Vliet en een langs boerderijen en molens.

Rijswijkse kunstwerken
Sinds vandaag is daar de fietsroute langs Rijswijkse kunstwerken bij gekomen. Deze is ontwikkeld door de commissie KunstRuimte van de gemeente Rijswijk. Deze fietsroute gaat langs de meest waardevolle objecten uit de collectie van kunstwerken in de openbare ruimte.De route voert langs 17 kunstwerken en heeft een lengte van 16 kilometer en gaat door heel Rijswijk. De route kan bij een willekeurig kunstwerk gestart worden en van ieder kunstwerk wordt in de app het verhaal verteld.

Rijk aanbod aan cultuur
Wethouder Marloes Borsboom is blij met de nieuwe app. “We hebben in Rijswijk een rijk aanbod aan cultuur dat de moeite is om breed onder de aandacht te brengen. Ik ben de Historische Vereniging Rijswijk en de commissie KunstRuimte heel dankbaar voor het mooie werk dat ze hebben verricht. Dankzij de app ‘Rondje Rijswijk’ is ons cultureel erfgoed voor iedereen toegankelijk en wat is er nou mooier dan op je fiets de Rijswijkse natuur en cultuur te ontdekken? “