Waardering voor inzet  voor Winkelcentrum Historisch Rijswijk

Het winkelcentrum Oud Rijswijk is populair. Bij de Rijswijkers, maar ook ver daarbuiten. Dat zie je tijdens de weekmarkt op zaterdag, maar ook bij een evenement als de Dickens Night als er 40.000 bezoekers komen. Het bestuur van Stichting Winkelcentrum Historisch Rijswijk is de stille kracht achter het succes. Vandaar dat Burgemeester Michel Bezuijen de Erespeld van de gemeente Rijswijk uitreikte aan Nicolet van Graafeiland en Jacques Monster Zij namen afscheid als bestuurslid van de Stichting.

Onderlinge saamhorigheid
Nicolet van Graafeiland is van 2013 tot eind 2018 voorzitter geweest van de winkeliersvereniging SWHR. Onder haar gedreven leiding zijn diverse evenementen, zoals het Dickens Feest – wat inmiddels een traditie is geworden voor de gehele gemeente Rijswijk – goed op de kaart gezet. Tevens heeft ze zorg gedragen voor een verbetering van de samenwerking tussen en saamhorigheid onder de ondernemers in winkelcentrum Oud Rijswijk.

Rondje door winkelgebied
Als geboren en getogen Rijswijker heeft Jacques Monster zich altijd ingezet voor het welzijn van mensen in zijn omgeving. Hij hielp startende ondernemers in Oud Rijswijk bij het opzetten van een eigen zaak. Tijdens deze periode liep hij elke avond een rondje door het winkelgebied om te kijken of alles in orde was. Signaleerde hij problemen dan zorgde hij voor een passende oplossing.