vv Kranenburg is opvolger van Haaglandia

Maandagavond is de nieuwe voetbalvereniging Kranenburg opgericht. Dat gebeurde in het voormalige clubgebouw van Haaglandia op het  Rijswijkse sportpark Irene. Hiermee komt de oude clubnaam Kranenburg weer tot leven. Kranenburg speelde vroeger in Kijkduin, tot het na een fusie met RVC/Rijswijk de club Haaglandia werd. De club die na financiële problemen uit de competitie verdween.

In het Kranenburg bestuur zitten veel oud Haaglandia bestuurders: Henk de Haas (voorzitter), Caroline Verstraate (secretaris) en Krijn de Graaf (vroeger al een penningmeester bij Haaglandia en nu terug in die functie bij Kranenburg). Verder treden tot het bestuur toe Loek van Driel (technische zaken) en Remo Oudshoorn (jeugdzaken). Ook zij hadden al een relatie met Haaglandia of één van haar voorgangers.

Het tenue wordt een wit shirt met de oude V, zoals vroeger ook het Kranenburg-shirt eruit zag. Over de speellocatie locatie was op de oprichtingsvergadering nog geen duidelijkheid. Er zijn gesprekken met sv Erasmus .