Vuurwapen bij verkeersruzie in Rijswijk

Op de Lindelaan bij de Haagweg was maandagmiddag een uit de hand gelopen verkeersconflict, waarbij een inzittende van een personenauto met een pistool op een ander voertuig schoot. Dat volgde op een uit de hand gelopen verkeersruzie. De Lindelaan is daardoor vanmiddag afgesloten geweest voor politie-onderzoek.
Volgens getuigen botsten twee auto’s op elkaar, waarna de inzittenden van een Volkswagen uitstapten en hun woede koelden op enkele auto’s en hun bestuurders. Daarna gingen ze er in onbekende richting vandoor.

Een getuige zag een wapen van ongeveer een meter lang. Er werden ook ‘balletjes’ gevonden en daarom vermoedt de politie er rekening dat er is geschoten met een balletjeswapen. Het bezit van dat soort wapens is wel toegestaan, maar het is verboden om ermee op straat te lopen en zeker ermee te schieten. Dit omdat zij niet van ‘echte’ vuurwapens zijn te onderscheiden zijn.

Even later werd op de Haagse Soestdijksekade een Volkswagen aan gehouden. Het is nog niet bekend of dit één van de verdachten is van het Rijswijkse incident.