Vrijwilligers in het zonnetje gezet

De vele vrijwilligers die in Rijswijk actief zijn, zijn maandag in het zonnetje gezet tijdens het jaarlijkse Vrijwilligersfeest in de Rijswijkse Schouwburg. Een groot aantal van hen was naar de Schouwburg gekomen om te zien hoe wethouder Marloes Borsboom aan tien vrijwilligers en aan drie groepen vrijwilligers de jaarlijkse vrijwilligersprijs uitreikte: een speld en een oorkonde.

Een van de vrijwilligers die voor het voetlicht werd gehaald was Robert Heijdemann, redacteur van Rijswijk TV/Stichting Omroep Rijswijk. Borsboom meldde dat de jury hem had genomineerd voor het feit dat hij al jarenlang op een heel intensieve manier het grote en kleine nieuws in de gemeente volgt en verslaat. Heijdemann was voorgedragen door het bestuur van de lokale omroep. Hij reageerde verrast, want het bericht dat hij was genomineerd had hem vantevoren niet bereikt.

Het Vrijwilligersfeest stond dit jaar in een Marokkaans tintje. Marokkaanse muziek en dans en een Oosters buffet zorgden voor een bijzondere sfeer in de Rijswijkse Schouwburg.

(Later volgt een videoregistratie van het Vrijwilligersfeest)

wkf_1603

Robert Heijdemann (Rijswijk TV – Stichting Omroep Rijswijk) was een van de vrijwilligers die de Vrijwilligersprijs kreeg.

wkf_1607

Alle tien de vrijwilligers die individueel in het zonnetje werden gezet. Daarnaast waren er nog drie vrijwilligersgroepen.

wkf_1605

De grote zaal van de Rijswijkse Schouwburg zat vol met vrijwilligers die op de uitnodiging van de gemeente waren ingegaan.

(Foto’s: Wil Kouwer)