Vrijwilligers gezocht om fontein te onderhouden

De verwaarloosde fontein op de hoek van de Rembrandtkade en de Lindelaan wordt opgeknapt door leerlingen van het ROC Mondriaan. Eigenaar Rijswijk Wonen heeft hier geen geld voor. Zij hadden er tot ergernis van de bewoners een plantenbak van willen maken. Voor het onderhoud zoekt Rijswijk Wonen nu vrijwilligers.

Vrijwilligers die steentje willen bijdragen aan het onderhoud
Rijswijk Wonen hoopt dat er onder de omwonenden die zich hebben ingezet om de fontein te behouden, ook mensen zijn die hun steentje willen bijdragen aan het onderhoud. Dit gaat om incidentele werkzaamheden als: het dichtzetten van de kraan bij vrieskou, het schoonmaken of vervangen van de pomp en het onkruidvrij houden van het water. De inzet van vrijwilligers is noodzakelijk om dit project door te kunnen laten gaan. Heeft u interesse of wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met de voorzitter van de Bewonersvereniging Rijswijk, Emmy Meurs, per e-mail via: emmymeurs@hotmail.com

Noodzakelijke demontage van de muur achter de fontein
De muur achter de fontein verkeert in dermate slechte staat, dat daar direct actie op moet worden ondernomen. De leisteenplaten sluiten niet meer aan en kunnen loslaten waardoor een gevaarlijke situatie ontstaat. Omdat veiligheid voorop staat, wordt de muur binnenkort gedemonteerd. De leisteenplaten worden opgeslagen, totdat er meer duidelijkheid is over een definitieve oplossing.