‘Volwaardige’ speeltuin De Eekhoorn gaat binnenkort open

De speeltuin die de laatste jaren draaide onder de naam “Te Werve Tuin” gaat binnenkort weer open. De speeltuin krijgt de oude naam terug “De Eekhoorn”. De gemeente Rijswijk heeft het reddingsplan van Beter voor Rijswijk goedgekeurd. Beter voor Rijswijk wil een bewaakte speeltuin. Goed voor de veiligheid van de kinderen. Samen met een aantal vrijwilligers gaat de nieuwe stichting nog voor de zomervakantie de speeltuin feestelijk heropenen.

Fractievoorzitter Ed Braam: “Er is in goed overleg met de gemeente besloten om dit jaar de speeltuin in beheer te geven van een nieuw op te richten stichting Te Werve Tuin De Eekhoorn. We zijn blij dat we de buurt een volwaardige speeltuin kunnen teruggeven”.

Jessica van Batenburg: “samen met Ed zijn wij verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Aangezien wij vanwege onze werkzaamheden als raadslid een dubbele pet dragen kunnen wij vanwege de subsidierelatie met de gemeente het beheer slechts tijdelijk doen. Wij zoeken de komende tijd actief naar nieuwe bestuurders. Vrijwilligers voor toezicht in de speeltuin zijn er nooit genoeg. Helpt u mee?”