Vijf maanden cel geëist voor schieten met luchtbuks in Rijswijk

Een 25-jarige man hoorde vandaag vijf maanden tegen zich eisen voor de Haagse rechtbank. Hij wordt ervan verdacht op maandag 18 oktober 2016 in het centrum van Rijswijk geschoten te hebben met een luchtbuks na een verkeersruzie.

Verdachte keek naar vrouw
Een man en zijn vriendin zaten in hun auto voor een stoplicht te wachten. Naast hen stond de auto van verdachte. Die keek lang naar de vriendin van de man waarop die laatste een handgebaar zou hebben gemaakt. De verdachte zag daarin aanleiding om met hoge snelheid de achtervolging in te zetten. Het gevolg was een aanrijding tussen de auto van de man en zijn vriendin met nog een derde wagen. De verdachte reed hieraan voorbij, zette vervolgens zijn auto in de achteruit en tegen de richting in en schoot verschillende keren met een geweer op de inmiddels uitgestapte man en zijn vriendin. Die kwamen met de schrik vrij. Ook op een groot aantal getuigen maakte het voorval diepe indruk.

Reactie van verdachte is buiten proporties
Een half uur later werd de verdachte door de politie aangehouden. In de kelderbox van zijn woning trof de politie een luchtbuks aan en in zijn auto een blikje met kogels. Één kogel werd ook op de plaats van het ongeval aangetroffen. Verder zijn er diverse getuigen en camerabeelden.Volgens de officier van justitie is er dan ook overvloedig bewijs. Ongeacht de aanleiding noemt zij de reactie van de verdachte buiten alle proporties. Hij heeft de man en zijn vriendin grote angst aangejaagd en daardoor ook indirect een ongeluk veroorzaakt. Hoewel er geen persoonlijk letsel is geweest, had het ook heel anders kunnen aflopen. Zij eiste daarom tegen de verdachte een celstraf van vijf maanden voor bedreiging met wapen. De  uitspraak is over twee weken.