[VIDEO] Winnaar bekend van Afvalrace tussen vier Rijswijkse basisscholen

Meerdere basisscholen in de gemeente gingen dit jaar de strijd met elkaar aan om rondom hun school het zwerfafval op te ruimen. Dinsdag 9 mei werd hiervan de winnaar bekend tijdens een laatste spannende ronde.

Afvalrace
Dit jaar deden vier basisscholen mee met de Afvalrace: de Wethouder Brederodeschool, De Voorde, de Rehobothschool en Parkrijk. De scholen konden tijdens de Afvalrace punten verzamelen door gebieden rondom de school schoon te maken en schoon te houden. Dinsdag 9 mei was de laatste ronde, waarbij in de vorm van een spelmiddag de kinderen al spelend hun kennis over afval konden laten zien, maar ook om samen een leuke afsluiting te hebben.

Artikel gaat verder onder foto’s

SEB_1084 SEB_1102 SEB_1131 SEB_1140 SEB_1157 SEB_1197 SEB_1246 SEB_1275 SEB_1311 SEB_1330 SEB_1346
<
>

Het was tot op het laatste moment spannend, maar uiteindelijk eindigde toch één school bovenaan met de meeste punten. Dat was namelijk de Rehobothschool. De overige scholen deelden gezamenlijk de tweede plaats. De leerlingen van de Rehobothschool kregen de Helden-van-Rijswijkwisselbeker voor het winnen van de Afvalrace.

Een schoner Rijswijk
Onder andere de Gemeente Rijswijk, Haaglanden Beweegt en de Kinderrechtercoach dragen bij aan de organisatie van de Afvalrace. Het is tevens onderdeel van de campagne ‘Rijswijk Schoon’, waarmee de gemeente het zwerfafval in Rijswijk wil aanpakken. Eerder gaf wethouder Mark Wit als als dat de leerlingen zo een goed voorbeeld geven en “dat het mensen meer bewust maakt van hun gedrag. Uiteindelijk zijn we samen verantwoordelijk voor een schone openbare ruimte”.