[VIDEO] Opening Schoolzone Elsenburgschool

Donderdag is de schoolzone bij de Elsenburgschool officieel geopend door wethouder Björn Duncan Lugthart. De opening vond plaats om net na de start van de schooldag. Alles scholen krijgen uiteindelijk een schoolzone van Dick Bruna om automobilisten te attenderen op hun snelheid en rijgedrag.Rijswijk heeft er weer een schoolzone bij.

Maatregel om de verkeersveiligheid te verbeteren
Kinderen zijn kwetsbaar in het verkeer, meer nog dan andere verkeersdeelnemers. Het aanleggen van deze zones rondom basisscholen, herkenbaar aan verkeersborden met figuurtjes van tekenaar Dick Bruna, is een maatregel waarmee de gemeente verkeersveiligheid rondom scholen wil verbeteren.

Let op je snelheid en wees voorzichtig
Wethouder Lugthart: ‘Ieder kind moet elke dag veilig naar school kunnen. We stimuleren scholen daarom ook om mee te doen met de gratis verkeerslessen van School op Seef. Maar ook andere verkeersdeelnemers kunnen ervoor zorgen dat kinderen veilig over straat kunnen. Let op je snelheid, houd je aan de verkeersregels en wees extra voorzichtig als je in de buurt van een school komt.’