[VIDEO] Installatie nieuwe Kinderrechtenambassadeurs Rijswijk

Burgemeester Huri Sahin en wethouder Armand van de Laar hebben op woensdag 25 januari de nieuwe Kinderrechtenambassadeurs voor Rijswijk geïnstalleerd. Dit gebeurde op een plechtige wijze in het stadhuis. De Kinderrechtenambassadeurs zetten zich tot december 2023 in om de ideeën en wensen van kinderen zichtbaar te maken en waar mogelijk is te laten realiseren. Dit is inmiddels het zevende jaar dat er Kinderrechtenambassadeurs actief zijn in Rijswijk.

Kinderrechtenambassadeurs
Zestien kinderen uit groep 7 van 16 verschillende basisscholen in Rijswijk zijn benoemd als nieuwe Kinderrechtenambassadeurs. De jonge ambassadeurs gaan het bestuur van Rijswijk gevraagd en ongevraagd adviseren over allerlei verschillende onderwerpen. Zij vertegenwoordigen daarbij hun Rijswijkse leeftijdsgenoten. Tegelijkertijd leren zij hoe ze kunnen samenwerken, debatteren en hoe de gemeente en de gemeenteraad in z’n werk gaat. De Kinderrechtenambassadeurs komen elke maand bij elkaar in het stadhuis en gaan dan onder begeleiding van de kinderrechtencoach Mike van der Kraan in gesprek over wat ieder kind nodig heeft om veilig en gezond op te groeien. Denk aan kinderrechten, verkeer, veiligheid, milieu en armoede. Eén van de activiteiten van de kinderrechtenambassadeurs is ook het kindervragenuur met de gemeenteraad en wethouders. Dit vragenuur zal in juni 2023 plaatsvinden.

Participatie
Gemeente Rijswijk wil kinderen en jongeren invloed geven door kinderen en jongeren actief te laten meedenken, meebeslissen en meedoen. “Dit doen we onder andere door de inzet van Rijswijkse Kinderrechtenambassadeurs. Dit jaar doen we dat alweer voor de zevende keer! De ambassadeurs brengen waardevolle input mee, ze bekijken de wereld door een veel frissere blik dan volwassenen en komen daardoor met creatieve ideeën. Ze vertegenwoordigen het geluid van de toekomst”, aldus wethouder Armand van de Laar.

Heb je een vraag of een tip voor de Rijswijkse kinderrechtenambassadeurs? Stuur dan een e-mail naar kinderrechtencoach@rijswijk.nl.