[VIDEO] Honderden mensen demonstreren tegen apencentrum

Enkele honderden demonstranten liepen zaterdagochtend een protestmars tegen de dierproeven die in Rijswijk gedaan worden op apen.

Verzamelen op het Bogaardplein
De demonstratie startte op het Bogaardplein bij Winkelcentrum In de Bogaard en eindigde bij het apencentrum in de Plaspoelpolder. Voor de start hadden organisatoren ‘Animal Rights’ samen met E’en Dier Een Vriend’ een stand neergezet waar shirts, truien en demonstratieborden te verkrijgen waren.

Fel protest tegen het apencentrum
Er klonken leuzen als ‘Wat Willen Wij… Alle Apen Vrij’ en ‘There Is No Excuse For Animal Abuse’.

Aankomst bij apencentrum
Voordat de demonstrerende menigte aankwam bij het apencentrum aan de Lange Kleiweg kwamen er verschillende busjes van de Marechaussee het terrein oprijden. Een beveiliger stond vervolgens op afstand achter de dikke hekken toe te kijken hoe de honderden demonstrerende mensen voor het hek van het apencentrum opriepen tot sluiting van het centrum.

Demonstratie Apencentrum Animalrights Nederland Demonstratie Apencentrum Animalrights Nederland Demonstratie Apencentrum Animalrights Nederland Demonstratie Apencentrum Animalrights Nederland Demonstratie Apencentrum Animalrights Nederland Demonstratie Apencentrum Animalrights Nederland Demonstratie Apencentrum Animalrights Nederland Demonstratie Apencentrum Animalrights Nederland Demonstratie Apencentrum Animalrights Nederland Demonstratie Apencentrum Animalrights Nederland
<
>
Demonstratie loopt over Generaal Spoorlaan