[VIDEO] Explosievenrobot ingezet bij mislukte plofkraak in winkelcentrum in de Bogaard

In de nacht van maandag op dinsdag 10 maart heeft er een poging plofkraak plaatsgevonden bij winkelcentrum in de Bogaard. Nadat de verdachte gestoord is tijdens zijn handelingen, is hij gevlucht.

Surveillerende politie treft spullen aan
Een toevallig surveillerende politie auto reed in Winkelcentrum in de Bogaard en trof de achtergelaten spullen aan. Een medewerker van een bedrijf dat buitenreclame verzorgt had die nacht een verdacht persoon zien lopen in de omgeving van het winkelcentrum.

Veel hulpdiensten ter plaatse
De politie rukte met veel personeel uit en ook de brandweer en ambulance werden opgeroepen. Een TEV’er (Teamleider Explosieven Veiligheid) is ter plaatse gekomen en heeft de EOD (Explosieven Opruimingsdienst Defensie) gevraagd om bijstand.

Explosievenrobot aan het werk
De EOD kwam met spoed ter plaatse en hebben onderzoek gedaan. Bij dit onderzoek is de explosievenrobot ingezet zodat het personeel van de EOD niet bij het explosief in de buurt hoeft te komen. Na enig onderzoek werd duidelijk dat er geen explosieven lagen en werd het sein veilig gegeven.

Poging plofkraak in onderzoek
De Forensische Opsporing verricht onderzoek naar de mislukte poging plofkraak. Heb je tips? of is je iets opgevallen in de omgeving van de Boogaard in Rijswijk, laat het de politie dan weten. Ook als je beelden van de omgeving hebt waarop de dader van de poging tot plofkraak mogelijk te zien is, dan komt de politie graag met jou in contact. Bel met 0900-8844. Liever anoniem een melding doen? Dat kan via het nummer 0800-7000.