[Video] Bouw tweede fase Terras van Sion gestart

In de komende jaren verandert de zuidkant van Rijswijk compleet. Tussen 2013 en 2023 worden er circa 3.400 woningen gerealiseerd in Sion en Parkrijk.

Wethouder geeft startsein
Wethouder Marloes Borsboom gaf donderdagmiddag als nieuwe wijkwethouder het startsein voor de bouw van fase 2 van het Terras van Sion in RijswijkBuiten. Het Terras van Sion fase twee bestaat uit 12 twee- onder-een-kapwoningen en 2 vrijstaande woningen. “Als nieuwe wijkwethouder ben ik natuurlijk ongelofelijk trots op deze prachtige nieuwe woonwijk met de gekozen duurzaamheidsambities. Met de realisatie van het Terras krijgt de entree van RijswijkBuiten zijn definitieve vorm.”, aldus Borsboom.

Tijdcapsule
Samen met Dick Boelen, directeur Dura Vermeer en de toekomstige bewoners is een tijdscapsule met herinneringen als start van de bouw in de grond gegraven. “Als ontwikkelpartner vanaf het begin van deze ontwikkeling van RijswijkBuiten zijn wederom trots ons steentje bij te kunnen dragen aan de meest duurzame wijk van Nederland”, zo verklaart Boelen.

Duurzaam
In RijswijkBuiten zijn alle woningen maximaal energiezuinig. De nieuwe woningen van het Terras van Sion zullen aan dezelfde eisen voldoen en zijn volledig gasloos. Daarnaast heeft RijswijkBuiten ook diverse nul-op-de- meter woningen. Energiezuinig dus en dat zien de bewoners terug in de energierekening.