VIDEO: AHXL & GroenRijk geven BastardBBQ weg

Dinsdagmiddag is bij het Rijswijkse filiaal van de Albert Heijn in de Bogaard een Bastard BBQ weggegeven. Een zomeractie die is bedacht samen met GroenRijk ’t Haantje waarbij bezoekers van beide winkels moesten raden welk artikel van de andere partij in de winkel stond. Beide ondernemers hebben een nauwe samenwerking opgezet. ‘De samenwerking is eigenlijk tot stand gekomen door de actie met de moestuintjes bij AH. Omdat de plantjes overgepoot moeten worden kwamen kwanten al snel terecht bij GroenRijk’, aldus Wendy van GroenRijk.

Meer bezoekers naar het winkelcentrum
Ook het ontbreken van een supermarkt in RijswijkBuiten heeft de ondernemers naar elkaar toe getrokken. Daarnaast vindt de Albert Heijn het ook belangrijk dat meer mensen naar het winkelcentrum toegaan. Door de klanten van GroenRijk naar de Albert Heijn te laten gaan voor een actie als deze is die missie op dit moment geslaagd.

Eline Koekenberg is de kersverse supermarktmanager van Albert Heijn XL: ‘We vinden beiden de lokale betrokkenheid in de buurt erg belangrijk. Vanuit dat oogpunt hebben we ook dezelfde normen en waarden als bedrijven. We hebben elkaar dus echt gevonden als partners.’

 

Tevreden over de actie
‘De actie is supergoed verlopen. Er zijn 10.000 flyers gedrukt. Normaal ben je blij als 1 procent van de actieformulieren terug komt. Bij deze actie kwam 12 procent aan flyers terug. Marc en Kimberley zijn de trotse winnaars van de BastardBBQ geworden.