Verruiming openingstijden Zorgloket en Sociale Zaken

De laatste periode ontving de laatste tijd signalen dat het Sociaal domein, waar het Zorgloket en Sociale Zaken onderdeel van uit maken, slecht bereikbaar was.

Om de inwoners van Rijswijk beter van dienst te zijn, is het Zorgloket en Sociale Zaken van de gemeente Rijswijk daarom vanaf vandaag op werkdagen de hele dag telefonisch bereikbaar. Hiermee komen de telefonische spreekuren te vervallen. Inwoners met vragen over bijvoorbeeld bijstand, schuldhulpverlening, ondersteuning in en om het huis zoals hulp bij het huishouden of leerlingenvervoer kunnen voortaan van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur bellen met de gemeente op telefoonnummer 14 070.

Wethouder Lugthart van Sociale Zaken, Zorg en Volksgezondheid hierover: “Tijdens de lunches met mantelzorgers was de beperkte bereikbaarheid tijdens het spreekuur van het Zorgloket een veel gemaakte opmerking. Maar ook inwoners met een bijstandsuitkering klaagden over lange wachttijden als ze belden tijdens het spreekuur. Wij hebben die signalen ter harte genomen en hebben de spreekuurtijden afgeschaft. Nu zijn beide afdelingen gewoon de hele werkdag telefonisch bereikbaar.”

Eerste stap
De komende periode staat het vereenvoudigen en verbeteren van de dienstverlening van de gemeente Rijswijk centraal. De betere telefonische bereikbaarheid van Sociale Zaken en Zorgloket (Sociaal Domein) is hierin een eerste stap.