Verrassende tentoonstelling in Rijswijks Museum

‘Bekijk het van de experimentele kant’, onder deze naam is er een totaal onverwachte tentoonstelling te zien in het Rijswijks Museum. Dat vertelde Arnoud van Aalst, interim directeur van het museum zondagmiddag aan een onverwacht groot aantal genodigden tijdens de opening van de tentoonstelling met werken van experimentele kantgroepen Experikant en Kantelink.

Grote populariteit in België
In België geniet kant nog een zeer hoge populariteit, waardoor er veel bezoekers van uit Belgie waren overgekomen. De opening deed Hanny Spierenburg, adviseur beeldende kunst textiel met een voordracht over de geschiedenis van kant.

Wie denkt een tentoonstelling te bezoeken over tafelkleedjes, onderzetters en trouwjurken komt bedrogen uit. De expositie bevat een ongelooflijke verscheidenheid  over wat er allemaal met kant kan worden gedaan. Opvallend detail van deze expositie was een kanten schaal met daarin het logo van Rijswijkse Belang. Maar dat zal ongetwijfeld toeval zijn. De tentoonstelling in het Rijswijks Museum i te zien tot 27 mei. Van dinsdag t/m zondag van 11 – 17 uur, op 27 april (Koningsdag), 10 mei (Hemelvaartsdag) en 20 mei (eerste Pinksterdag) is het museum gesloten.