Verkiezing voor meest actieve oudere is weer gestart

De Rijswijkse politieke beweging Wij. organiseert al sinds 2017 de ‘Oud is Goud’ Award een een actieve oudere in Rijswijk. Elk jaar kunnen 65 plussers die nog altijd een actieve bijdrage leveren aan de Rijswijkse samenleving genomineerd worden voor de prijs.

Nomineer jouw favoriet
Je kan bij nominaties denken aan iemand in je omgeving, zoals je eigen oma of opa, maar kijk ook eens rond in je omgeving. Een vrijwilliger bij een vereniging of stichting. De winnaar ontvangt naast de eer ook een geldprijs van 100 euro. “Wij willen laten zien hoe waardeval ouderen zijn voor onze stad! Nomineer jouw favoriet daarom voor 10 november”, aldus Wij.

Langer fit
De gedachte achter de verkiezing is om mensen langer deel te laten nemen aan de maatschappij: “Mensen die actief blijven in de samenleving blijven langer gezond. Bovendien vergroot deelname aan de samenleving het sociale netwerk. Een goede gezondheid en een goed sociaal netwerk verkleinen de kans op eenzaamheid. Daarnaast is de kennis en levenservaring van ouderen van onschatbare waarde om door te geven aan volgende generaties.”, aldus de politieke beweging.

Verkiezing meest actieve ‘oudere’ Rijswijk
Begin 2023 wordt de meest actieve oudere van Rijswijk verkozen door de Rijswijkse inwoners en een vakjury. De Award-uitreikingen is op zaterdag 7 januari.