Vergroot de kans op overleven huisdieren bij brand door sticker

De politieke partij Rijswijks Belang spreekt zich komende dinsdag uit in de raad over de huisdierensticker. In 2018 vroeg de partij hier ook al aandacht voor.

Wat is een huisdierensticker?
Als er brand uitbreekt in een woning kan de brandweer of andere hulpdiensten niet weten of er huisdieren in de woning aanwezig zijn. Als de eigenaar van een huisdier middels een sticker aangeeft welk dier er in de woning is kan de hulpdienst hier rekening mee houden. Op deze manier kan een huisdier sneller gered worden.

Rotterdam heeft de sticker geintroduceerd
In Rotterdam is deze sticker sinds kort een feit. Bij alle stadswinkels is deze sticker gratis te verkrijgen. Via sociale media en de website biedt de gemeente Rotterdam de sticker actief aan en spoort bewoners aan deze op hun huis te plakken.

Goed voorbeeld doet volgen
Rijswijks Belang vindt dat Rijswijk het goede voorbeeld moet volgen en deze sticker ook moet introduceren. ‘Als deze sticker op het stadhuis bij het loket af te halen is en mogelijk ook op andere plekken, dan kunnen we er voor zorgen dat de kans op overleving van een huisdier bij een brand groter is’, aldus Marc Weterings, fractievoorzitter van Rijswijks Belang in gesprek met Rijswijk.tv.