Verdachten van heling aangehouden na achtervolging

Agenten hielden in de vroege ochtend van vrijdag 16 oktober drie mannen aan op verdenking van heling van gereedschap. De aanhoudingen gebeurden na een achtervolging op de Rijksweg A4 en in Rijswijk waar twee van de verdachten er rennend vandoor waren gegaan.

Negeren van stopteken
De politie zag om 03:45 uur een auto met drie inzittenden op de A12 rijden die ze wilden controleren. De bestuurder kreeg een stopteken, maar hij ging er plotseling vandoor via de A4. De agenten zetten de achtervolging in die via Rijswijk verder ging. De auto reed via onder meer op de Haagweg. Daar stopte de bestuurder en renden de twee andere inzittenden weg.

Verdachte verstopt in klikobak
De bestuurder, een 21-jarige man uit Hoek van Holland, reed door maar reed zich uiteindelijk vast op de Minckelersstraat waar hij werd aangehouden. De twee anderen verstopten zich in de omgeving waarna er een zoekactie werd gestart met behulp van een politiehond. Een 22-jarige man werd aangehouden nabij de Broekslootkade waar hij had geprobeerd via de sloot te ontkomen. De man zwom naar de overkant en verstopte zich achter een klikobak.

Politiehond werd ingezet
De man volgde de aanwijzingen van de politie niet op, waarna de politiehond werd ingezet. De man werd kort daarna door de hond vastgepakt en gebeten. De derde persoon, een 20-jarige man uit Monster, werd op de Rijswijkseweg aangehouden. In de auto werden meerdere gereedschapsboxen, een slijptol en een stofzuiger aangetroffen. De auto werd in beslaggenomen voor verder onderzoek. Bij de fouillering van de verdachten werden softdrugs, geld en een schroevendraaier gevonden.