Verdachten liquidatie kroongetuige Mocro-maffia op A13 bij Rijswijk

De politie heeft de vermoedelijke schutter van de liquidatie van Reduan B. gearresteerd. Reduan B. is de broer van Nabil B., de kroongetuige in de Mocro-maffia-zaak. Twee medeverdachten zijn in onze regio aangehouden. Een 34-jarige man werd op de A13 ter hoogte van Rijswijk door het arrestatieteam opgepakt. Een tweede verdachte van 31 werd zaterdagochtend in de gemeente Westland aangehouden.

Opgepakt door gevonden dna
De vermoedelijke schutter, een 41-jarige man, wordt ervan verdacht Reduan B. te hebben neergeschoten. Het slachtoffer is de broer van kroongetuige Nabil B.. Hij werd donderdag vermoord in Amsterdam. De vermoedelijke schutter is opgepakt nadat dna op de plek van de liquidatie was gevonden. Het spoor kwam overeen met een profiel in de databank van de politie.

Tijdens het  politieonderzoek zijn meerdere automatische en handvuurwapens en andere relevante goederen in beslag genomen. De aangehouden verdachten zitten vast in volledige beperking.

Met gezin uit huis gehaald
Een andere broer van de kroongetuige werd in de nacht van donderdag op vrijdag in Den Haag door de politie met zijn gezin uit zijn huis gehaald en naar een veilige plek gebracht.

Info: mediapartner Omroep West