Verdachte van overval op Bruna is vrijgesproken

Z’n vingerafdrukken zaten op het pistool, de eigenaar herkende hem, de officier van Justitie eiste 22 maanden cel. Maar de verdachte van de overval op de Bruna in de Rijswijkse Herenstraat is vrijgesproken. Hij had een tattoo in zijn nek en dat had de overvaller op de camerabeelden volgens de rechtbank niet.

Even voor de herinnering. Op 23 april 2016 werd de Bruna overvallen door een man met een hoedje en een balletjespistool. Hij wilde geld, maar de niet bang uitgevallen winkelier joeg hem de zaak uit. De winkelier kreeg nog wel een  klap, terwijl de overvaller er op en fiets vandoor ging.

Drie maanden later werd een verdachte opgepakt. Zijn vingerafdrukken kwamen overeen met die op het pistool. Volgens de verdachte was hij dat pistool al lang kwijt. De rechtbank die de beelden van de camera had bekeken, ontdekte daarop dat de overvaller geen tattoo in zijn nek had, in tegenstelling tot de verdachte. Al met al was er geen sprake van overtuigend bewijs en de verdachte werd vrijgesproken.