Veel fietsers onbewust slecht zichtbaar

Twee uur lang heeft het team van Rijswijks Belang vanavond ‘gespeurd’ naar niet of slecht verlichte fietsen. “Uiteindelijk hebben we 134 lampjes kunnen vastmaken. In veel gevallen betrof het een kapotte achterverlichting, waarvan de fietser vaak niet op de hoogte was”, vertelt Marc Weterings. “Nu waren we op de op oversteekplaatsen van de kruising Steenvoordelaan/ Churchilllaan, de komende weken staan we ook elders in Rijswijk”.

 Ik wil je kunnen zien
Marc: “We hebben vier dozen met lampjes gekocht, volgens velen veel teveel, maar alleen al vanavond zijn er 134 op fietsen vastgemaakt. Wij hebben verkeersveiligheid hoog in het vaandel staan. Zichtbaar zijn op de fiets is belangrijk, daarom gaan we de komende weken nog diverse acties houden door heel Rijswijk. Onze slogan is ‘ik wil je kunnen zien’”.

Veiligheid voorop
“Buiten het feit dat zichtbaarheid heel belangrijk is in het verkeer, controleert Politiebureau Rijswijk hier ook actief op. Een boete ‘geen verlichting’ kost €55,-. Dat is zonde. Beter voor je veiligheid én je portemonnee is te zorgen voor goede verlichting,” vertelt Marc als ze om 19.00 uur stoppen. Het wordt nu rustig.