Varend Corso passeert Rijswijk op zondag

Ook de Rijswijkers kunnen op de eerste rij zitten bij het Varend Corso. Op zondag 6 augustus vaart de bonte stoet van 50 historische schuiten langs het Haantje en de Sionweg, dus we hoeven niets te missen. Het Varend Corso Westland beleeft dit jaar haar 20ste editie. Versierd met 450.000 bloemen, 120.000 planten en 80.000 stuks groente en fruit gaat een bonte stoet van 50 historische schuiten op vrijdag 4 augustus, zaterdag 5 en zondag 6 augustus een 80 kilometer lange route door de Zuid-Hollandse wateren afleggen. Speciaal voor dit 20-jarig jubileum heeft Dennie Christian een lied geschreven: ‘Bloemen geven kleur aan je leven’.

De stoet omvat dit jaar maar liefst 50 schitterend opgemaakte boten, uiteenlopend van authentieke zeilende Westlanders tot historische pramen. Allemaal zijn ze kleurrijk opgemaakt met de geurigste bloemen en planten en de voedzaamste groenten, afkomstig uit de Westlandse kassen. Daarvoor zijn in totaal 450.000 bloemen nodig. De boot waarop Dennie Christian mee zal varen is bijvoorbeeld versierd met cyclamen. Verder zijn er onder andere rozen, gerbera’s, chrysanten, zonnebloemen, orchideeën, gladiolen en dahlia’s gebruikt. Ook groentes en fruit zijn goed vertegenwoordigd op het Varend Corso, maar liefst 36.000 paprika’s, 15.000 trossen tomaten en 30.000 exotische vruchten.

Drie dagen lang trekt het corso, begeleid door muzikanten en figuranten, door onder meer Westland, Delft, Maassluis, Midden-Delfland en Den Haag. Voor de vijfde keer is het Kindercorso aan de stoet van het Varend Corso toegevoegd. De 8 boten van de jongere deelnemers van 8 tot 14 jaar hebben een eigen plekje te midden van de overige boten. Dit jaar zal voor het eerst een speciale ‘tienerboot’ voor 12 t/m 18 jarigen meevaren met het corso. Traditiegetrouw zijn voor deze editie ook weer fiets- en boottochten naar het corso uitgezet. Jaarlijks genieten ruim een half miljoen mensen van dit gratis driedaagse spektakel!