Vanmiddag rechtszaak Muziekbuurt tegen Vidomes over verhuiskostenregeling

De verhuiskostenvergoeding van Vidomes staat vanmiddag in de Haagse Rechtbank centraal in de zaak die de bewoners van de Muziekbuurt aanhangig hebben gemaakt tegen Vidomes. Vorige week boog de Rijdende Rechter Mr.Visser zich al over de geboden verhuiskostenregeling, maar dan voor bewoners van de Artiestenbuurt.

Haagse Rechbank buigt zich over de geboden vergoeding
In 2016 hadden de huurders in de Muziekbuurt al te maken met een renovatie waarvoor Vidomes een lage verhuiskosten bood. Zij gingen toen naar een advocaat en startten een zaak tegen de woningbouwcorporatie. Een tweede zitting speelt vanmiddag om 14.30 uur. Marc Weterings van Rijswijks Belang is er bij in de Haagse Rechtbank om de bewoners bij te staan.

Vorige week kwam Mr. Visser, de rijdende rechter, naar de artiestenbuurt om met een specialist van de Woonbond de situatie ter plaatse in ogenschouw te nemen. Deze jurist stelde dat hier geen achterstallig onderhoud werd uitgevoerd, maar renovatie. En dat de bewoners recht hebben op de hogere verhuiskostenvergoeding van € 5.900. Hij raadde hen aan naar de rechter te gaan en een zaak te starten.

Inmiddels heeft zich een advocaat gemeld die voor de bewoners van de Artiestenbuurt de zaak wil voeren. On de ‘no cure no pay’-voorwaarde. De bewoners betalen de advocaat alleen, als ze door de rechter in het gelijk worden gesteld en de € 5900 krijgen.

Het verloop van de zaak vanmiddag in de rechtbank is niet alleen belangrijk voor bewoners van de Muziekbuurt belangrijk maar ook voor de huurders van de Artiestebuurt.