Van winkelcentrum naar levendig stadscentrum

Winkelcentrum In de Bogaard bij de start in 1963 een bezienswaardigheid, anno 2019 zijn er veel lege winkels. Tijd voor een nieuwe start. Met 14 eigenaren kostte dat even tijd. Maar nu ligt er een uitgewerkt plan en zijn er al eigenaren aan de slag gegaan. Van puur winkelcentrum naar een levendig stadscentrum met pleinen. Om te wonen en werken, elkaar te ontmoeten, je boodschappen te doen of naar de dokter of kinderopvang te gaan.

Pleinen, terrassen en veel groen
De metamorfose wordt groot. Er komen pleinen met fonteinen. Het Steenvoordeplein en het Beatrixplein. Met horeca en ook een publiek podium waarop optredens kunnen komen. En heel veel groen in alle vormen. Naast ketens vooral ook ruimte voor lokale ondernemers.

Ontwikkelstrook bij Beatrixlaan
De rijbanen van de Beatrixlaan komen naast elkaar te liggen en meer van de bebouwing af. Aan de Bogaardkant komt er ruimte voor een ontwikkelstrook. De eigenaren van de Terp en de Sterpassage zijn al druk met het ontwikkelen van nieuwe plannen. Ook hier wordt het vooral groen.

Een echt stadscentrum
Het echte winkelen begint bij het Bogaardplein, meer naar het noorden is er ruimte voor vertier zoals horeca. Richting de Generaal Spoorlaan verdwijnen winkels en komen  woontorens met op de begane grond plaats voor maatschappelijke voorzieningen. Kortom een echt stadscentrum. De start van de metamorfose begint voor de zomer met de inrichting van het Bomenplein.