Vader vraagt camera’s bij fietsenstalling bij station

Vader Leo Peerenboom is boos. De fiets van zijn dochter is gestolen uit de fietsenstalling van het Rijswijkse NS-station. Van hem zelf zijn er al twee fietsen gestolen. “Het is de hoogste tijd voor camera’s bij de fietsenstalling”, stelt hij. In 2016 scoorde het station als meest onaangename station van Nederland. De gemeente maakte een plan voor bloembakken en nieuwe afvalbakken. Maar, gezien de vele klachten over diefstallen van fietsen zou ook actie bij de fietsenstalling op z’n plaats zijn. Een bewaakte stalling??

Gemeente plaatste bloembakken
Rezigersorganisatie Rover hield in 2016 een enquête met een ontluisterend resultaat voor Rijswijk. De reizigers kozen station Rijswijk tot het meest onaangename station van Nederland. Met de NS en Prorail ging de gemeente, verantwoordelijk voor de buitenruimte aan de slag.  Met extra bloembakken en het vervangen van de oude afvalbakken bij de openbaarvervoerhaltes. Recent zorgde ook de ‘rode bank’ voor meer kleur.

Bewaakte parkeerplaats
De gemeente Rijswijk wil ook meer aandacht voor het parkeren van fietsen. “De behoefte aan fietsparkeervoorzieningen neemt toe en vraagt om meer ruimte in het gebied dan nu het geval is,  reageerde de gemeente in de zomer van 2017 in het AD. Inmiddels zijn we anderhalf jaar verder. Misschien dat de partijen in de gemeenteraad de wethouder kunnen vragen hoe het staat met de plannen voor een bewaakte fietsenstalling.