UPDATE: Hotel en kluswoningen in lege panden in Plaspoelpolder

In het kantoorgebouw aan de Koopmanstraat 1 komen 62 kluswoningen. vanaf 62 m2. Het gebouw heeft uitzicht op water en het plan is om de locatie te transformeren naar een duurzame plek met een duurzame uitstraling, dankzij veel groen op de gevels en in de directe omgeving.

Een hotel komt in het kantoorpand aan de Volmerlaan 7. Het pand met 6.100 m2 zal wordt een urban style hotel met extra functies, zoals horeca en flexplekken.

Op 31 mei tekende wethouder Economische Zaken René van Hemert, hiervoor twee intentieovereenkomsten met de nieuwe eigenaren in Amsterdam tijdens de vastgoedbeurs PROVADA. Hier was een mini-conferentie over gebiedsontwikkeling van de Plaspoelpolder.

De transformatieprojecten van Steenvlinder en The Young Group passen binnen de nieuwe koers die de Toekomstvisie Plaspoelpolder heeft uitgezet. Met de toekomstvisie Plaspoelpolder worden initiatieven gefaciliteerd, waarbij de Plaspoelpolder transformeert naar een multifunctioneel verblijfsgebied met ruimte voor werken, wonen en recreëren.