Twintiger in rolstoel achtergelaten op terrein van Rijswijkse brandweer

De politie is een onderzoek gestart nadat in de nacht van dinsdag 9 op woensdag 10 februari een ernstig gehandicapte man in een rolstoel werd aangetroffen in de omgeving van de brandweerkazerne aan de Burgemeester Elsenlaan in Rijswijk. De aangetroffen man is met onderkoelingsverschijnselen direct vervoerd naar het ziekenhuis.

Onbekend wie de man is
Door zijn handicap kan de man niet communiceren. Hij had ook geen identiteitsbewijs bij zich. De politie schat in dat hij rond de 20 jaar oud is. Wel is bij de man een briefje gevonden waarin onder andere staat dat zijn moeder niet meer voor hem kan zorgen, zijn familie dakloos is en dat hij daarom is achtergelaten. Het onderzoeksteam komt graag in contact met zijn familieleden om met hen de mogelijkheden voor hulpverlening te bespreken.

Getuigen gezocht
De politie onderzoekt door wie de man daar is neergezet en hoe hij in Rijswijk is terecht gekomen. De man kan zich namelijk niet zelfstandig verplaatsen. Verder doet de politie onderzoek naar de identiteit van de aangetroffen man.

Neem contact op met de politie
Heb je gezien dat de man in de rolstoel in de late avond van dinsdag 9 februari in de omgeving van de brandweerkazerne aan de Burgemeester Elsenlaan in Rijswijk werd neergezet? Of zag je in die omgeving een voertuig staan? Laat het de politie weten via 0800-6070. Je kan ook informatie delen via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.