Tweede opruimactie GroenLinks Rijswijk zeer geslaagd

Op woensdag organiseerde GroenLinks Rijswijk haar tweede opruimactie om zwerfafval tegen te gaan in de Rijswijkse Landgoederenzone. Raadsleden Marieke Alberts en Lammert van Dijk liepen ook mee met schepnet, afvalgrijper en vuilniszak in de hand. De actie werd mede mogelijk gemaakt door de gemeente, die gratis een schoonaanhanger beschikbaar had gesteld.

Nog voordat de actie begon kwamen de deelnemers de enorme stoet van de Avondvierdaagse tegen, waardoor er gelijk een flinke berg ijsstokjes, drinkpakjes en snoeppapiertjes in hun vuilniszakken terechtkwam. Nadat de twee groepen elkaar veel succes hadden gewenst, kon de opruimactie echt van start gaan. Twee uur lang struinden de deelnemers het gebied rondom sportpark Vredenburch af op zoek naar blikjes, flesjes en ander afval dat niet lag waar het hoort te liggen. Tijdens het schoonmaken kregen zij veel positieve reacties van voorbijgangers, die vaak vonden dat het weer eens hoog tijd was dat er in de omgeving werd opgeruimd. Het eindresultaat: vier volle containers zwerfafval, een schonere leefomgeving en een gezellige avond.

Om toename van zwerfafval en plastic soep te bestrijden, is GroenLinks voor uitbreiding van het landelijke statiegeldsysteem naar kleine flesjes en blikjes. Ook lokaal wil GroenLinks blijven bijdragen om het probleem van het rondslingerend afval aan te pakken. Omdat er nog altijd veel zwerfafval op te ruimen valt, gaat ook deze actie zeker een vervolg krijgen. Stuur een e-mail naar rijswijk@groenlinks.nl als u de volgende keer ook mee wilt helpen of op de hoogte wilt blijven van onze toekomstige activiteiten. De eerstvolgende activiteit van GroenLinks Rijswijk is een thema-avond over luchtkwaliteit, op 19 juni vanaf 19:30 in tennispaviljoen Te Werve.