Twee verwaarloosde en gedumpte konijnen naar Knaaghof

De Dierenambulance bracht dit weekend twee gedumpte en ondervoede konijnen naar het Rijswijkse Knaaghof. De twee zwaar verwaarloosde en graatmagere konijnen waren er wel heel slecht aan. De één vol met oormijten, woog nog slechts twee kilo. Ook het tweede zwarte konijntje had last van oormijten en een slecht gebit. De oren werden liefdevol behandeld en ook kregen ze vloeibaar voedsel. Helaas overleed de Vlaamse Reus.

Niet meer kunnen vluchten
De konijnen lagen samen in de bosjes en er was geen hok in de nabije omgeving te vinden. “De één was een Vlaamse reus, die we Reidar hebben genoemd wat staat voor ‘dappere krijger’ en de ander was een normaal formaat konijn, die de naam Lorens heeft gekregen wat staat voor ‘beschermer’. Lorens had namelijk nog kunnen vluchten toen de ambulancemedewerkers de konijnen kwamen vangen. Maar Lorens koos ervoor om bij zijn maatje Reidar te blijven die niet meer in staat was om te lopen”, vertelt locatiebeheerder Merel van het Knaaghof.

Zwaar verwaarloosd
“We zijn erg geschrokken van de zwaar verwaarloosde staat waarin de twee rammen bij ons werden binnengebracht. De Vlaamse reus woog slechts 2 kilo, terwijl een normaal gewicht voor een volwassen Vlaamse reus 6 kilo is. Ook zaten zijn oren vol met oormijt. De mijt  vormde een grote klomp wat aangeeft dat Reidar al maanden last moet hebben gehad. Heel pijnlijk en uiteindelijk heeft de mijt voor een bloedende oorontsteking gezorgd.

Frustrerende ervaring
Ondanks de hulp heeft Reidar het niet gered en is het konijn maandagochtend dood aangetroffen. “Na zoveel jaar in de opvang werkzaam te zijn heb je bijna alles al wel een keer gezien maar sommige verhalen grijpen je extra aan, daar denk je thuis aan en lig je van wakker”, vertelt locatiebeheerder Merel in het AD. “Daar is dit een voorbeeld van. Zo onnodig en zo ontzettend frustrerend..”