Twee keer goud voor Rijswijkse Slagerij Vrijenhoek

Goed nieuws. De slagers vader Dick en zoon Job Vrijenhoek uit de Herenstraat hebben twee keer goud gescoord op de Slavakto, de belangrijkste slagersvakbeurs. De hoogste eer kreeg Slagerij Vrijenhoek van de jury van vakslagers voor de Gentse paté en de droge worst.

Passie voor hun werk
Iedereen die op zaterdag naar de Rijswijkse markt gaat, kreeg vast al wel eens één van de producten van Slagerij Vrijenhoek op straat aangeboden. En de trouwe klanten weten het ook, dat vader en zoon echte ambachtelijk slagers zijn die passie hebben voor hun werk.

Produkten gekeurd op 40 punten
Voor de Slavatko mocht elke slager in Nederland mee doen met huisgemaakte producten. Een vakjury keurde de produkten op maar liefst 40 punten. De Rijswijkse slagerij Vrijenhoek deed mee met verschillende producten zoals Gentse paté van veenbessen, kalfslever en port én Droge Highlander worst met rozemarijn en whisky. Voor zowel de droge worst en de paté van veenbessen als de droge worst kregen zij de prijs “goud mét ster.”

Lange historie van het familiebedrijf
Slagerij Vrijenhoek Rijswijk opende zijn deuren al in 1880. Ondanks moeilijke jaren wist de familie Vrijenhoek van de zaak een succesvolle slagerij te maken. In 1974 hebben Dick Vrijenhoek en zijn vrouw Gerda de zaak overgenomen en het Speciaalslagerij Vrijenhoek genoemd. De laatste jaren is zoon Job Vrijenhoek steeds meer in de zaak te vinden. Job is verantwoordelijk voor de catering, barbecue’s, workshops en het inkopen van levende vee. “Onze visie is dat we graag uitleggen waar vlees vandaan komt en dat je het altijd moet respecteren. Onze aanpak werpt zijn vruchten af. Wij zeggen graag ”eet minder maar beter”, zegt Job.