Trouwen op zondag mogelijk op Rijswijkse buitenlocaties

Vanaf begin dit jaar is het mogelijk om ’s zondags op buitenlocaties in het huwelijk te treden. Dit kan bijvoorbeeld bij landgoed Te Werve, Herberg Vlietzigt en restaurant Savarin. De gemeente heeft hiervoor het Reglement Burgerlijke Stand aangepast, waardoor iedereen op zondag kan trouwen tussen 9.00 en 18.00 uur (officiële feestdagen uitgesloten).

Trouwgemeente Rijswijk
Met deze extra mogelijkheid wordt Rijswijk een echte trouwgemeente. Dat is mooi, omdat Rijswijk bij de landelijke verkiezing van de populairste trouwlocaties goed uit de bus kwam. Landgoed Te Werve en Herberg Vlietzigt werden respectievelijk tot eerste en derde trouwlocatie van Zuid-Holland gekozen. Te Werve kwam zelfs als derde trouwlocatie van Nederland uit de bus. “Prima resultaten die Rijswijk op de kaart zetten als de trouwgemeente van Zuid-Holland,” zei burgemeester Michel Bezuijen.

Een nieuw reglement
Dinsdagmiddag 29 januari kwamen vertegenwoordigers van drie Rijswijkse buitenlocaties op bezoek bij burgemeester Michel Bezuijen om het trouwen op zondagen door te spreken. Het gaat hierbij om Patrick van Zuiden van Restaurant, Hotel & Spa Savarin, Stephan van den Akker van Landgoed Te Werve en Ronald Leenheer van Herberg Vlietzigt. De heren bedankten de burgemeester voor de snelheid waarmee de gemeente trouwen op zondag mogelijk heeft gemaakt. Zij ontvingen uit handen van de burgemeester een exemplaar van het aangepaste ‘Reglement Burgerlijke Stand 2018’.