‘De troep bij de vuilcontainers wordt steeds erger’

Voor de bewoners bij de parkeerplaats op de hoek van de Schoolstraat en de Doelenstraat is het een dagelijkse irritatie. “Als de troep ‘s ochtends is opgeruimd, staan er ’s middags weer nieuwe dozen en zakken”. Dan hebben ze het over de vele bijplaatsingen bij de ondergrondse vuilcontainers waar niets tegen wordt gedaan.

Slechte mentaliteit en het gebrek aan handhaven.
Vandaag is het zaterdag, marktdag in Rijswijk. Veel bezoekers die hun auto parkeren, kijken met een schuin oog naar de vuilcontainers. Vooral naar de zooi aan kapotte dozen en zakken. En dat op een steenworp afstand van het fraaie historische centrum van Rijswijk. “Het wordt de laatste tijd alleen maar erger”, aldus een stel dat elke zaterdag naar de markt komt. “Misschien zitten de containers al vol”, zegt een passant.

Verkiezingen in maart volgend jaar, wie doet er wat aan ?
Toevallig komt net de vuilniswagen van Avalex eraan. Best wel nieuwsgierig blijven we kijken. En wat blijkt, de container is nog niet half vol. Een bejaarde Rijswijker die toekijkt spreekt van een combinatie van een slechte mentaliteit en het gebrek aan handhaven. Als we willen doorlopen zien we een bewoner aan komen lopen met een doos. Hij zet de doos bij de glascontainer en wandelt weer weg. In maart 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Welke partij zal de grootste ergernis van de burgers omarmen en met actie komen.