Traditie is gezet met ‘groene inspiratiemarkt’

Al voor de officiële opening om elf uur is het gezellig druk op de eerste ‘groene inspiratiemarkt’ bij het Wellantcollege aan de Huis te Landelaan. “De vele vragen aan het Rijswijkse groenloket geven aan dat Rijswijkers wel willen vergroenen, maar niet altijd weten hoe het aan te pakken”, vertelt Wethouder Marloes Borsboom. Wel, na een bezoek aan de markt ga je niet met lege handen weg. Genoeg ideeën en goede raad. De markt is vandaag open tot half drie.

Hoogheemraad Marcel Houtzager van het Hoogheemraadschap Delfland is blij met de grote belangstelling. “Het klimaat verandert. In het Westland hebben we al een keer een hele grote regenbui gehad dat de riolen het bijna niet meer aankonden. In de stad waar veel is bestraat is het risico nog groter. Kijk maar wat er in Kopenhagen gebeurde. Als Hoogheemraadschap steunen we alle initiatieven voor ontstenen en vergroenen. Dat begint al met regentonnen en groene daken van fietsenschuurtjes. Ik ben ook heel benieuwd hoe het Bogaardplein wordt.

Tips voor het vergroenen van je balcon of tuin en voor het vergroenen van je straat, buurt en wijk zijn volop op inspiratie- en informatiemarkt. Ook ligt er als voorbeeld een compleet groen dak van een schuur,

Voor de kinderen is er een workshop om een moestuintje te timmeren voor in de vensterbank. Iedere bezoeker kan in ruil voor een tegel uit zijn tuin een gratis plant afhalen bij de kraam van tuincentrum Groenrijk ’t Haantje! “De belangstelling is zo groot, dat ik verwacht dat er zeker een vervolg komt”, aldus de wethouder.