The GAP: dé nieuwe plek voor jongeren in Rijswijk

Donderdag 24 mei vindt de spectaculaire kick-off plaats van de The GAP. The GAP is de creatieve ontmoetingsplek in Rijswijk voor jongeren van 12 tot 25 jaar. Special guest van deze avond is Rarko, dé nieuwe YouTube sensatie.

Workshops house dans en beatscreation
De kick-off donderdag 24 mei is om 19:30 uur bij Trias aan de Cor Ruysstraat 2 (tussen winkelcentrum de Bogaard en het station). Tijdens de kick-off kunnen jongeren kennis maken met The GAP, de docenten, workshops volgen (house dans en beatscreation), foto’s laten maken voor bijvoorbeeld je Instagram profiel en een FIFA toernooi spelen.

Meet & Greet
Special guest van de avond is Rarko, deze personal lachspiertrainer is onderdeel van Touzani FC en een populaire YouTuber. Hij laat zijn voetbalskills zien, gaat in gesprek met jongeren en er is ruimte voor een meet&greet. De kick-off is gratis toegankelijk. Albert Heijn XL in de Bogaard verzorgt gezonde hapjes en drankjes deze avond.

Wekelijkse donderdagavonden
The GAP is een initiatief van Welzijn Rijswijk en Trias, Centrum voor de Kunsten en wordt ingevuld door Young Infinity en Blacklargo, vier jonge, sociaal geëngageerde ondernemers uit Rijswijk. The GAP bestaat uit wekelijkse donderdagavonden tussen 18:30 en 20:30 uur, waar ruimte is voor ontwikkeling op creatief en persoonlijk gebied. Er is een programma dat gevolgd kan worden, maar bovenal is het de bedoeling dat jongeren zelf aangeven waar ze behoefte aan hebben.

Creëren van meer zelfvertrouwen
Nu staan er tot de zomer workshops beatscreation op het programma, een workshop vloggen en presenteren en zijn er plannen voor een workshop met als thema ‘young entrepreneurs’en een sociale talentendag. Binnen The GAP worden jongeren, die hier behoefte aan hebben, gecoached op diverse fronten, zoals 21ste century skills en het creëren van meer zelfvertrouwen.

Activiteiten van The GAP kosten €1,- per keer en zijn voor jongeren tussen de 12 en 25 jaar. www.stichting-trias.nl