Televisie opname in Rijswijk. Praat mee

Mantelzorg. Vroeg of laat krijgen wij er allemaal mee te maken. 4,4 miljoen landgenoten helpen een hulpbehoevende naaste. Een groot deel van hen is overbelast. Want hoe combineer je een drukke baan en een gezin met de zorg voor een ander? Op vrijdag 3 mei om 14:30 uur wordt hierover het programma De publieke tribune opgenomen in  Woonzorgcentrum Steenvoorde aan de Generaal Spoorlaan 62 in Rijswijk. De uitzending is zondag 5 mei om 17.10 uur op NPO 2. Wil je meepraten, meld je op www.eventbrite.nl/e/tickets-de-publieke-tribune-aanmelden-57510945787.

Veel verwacht van manterzorger
Wat mag de overheid wel en niet van ons verwachten? Wat mogen wij van de overheid verwachten? Hoe kan het beter? In deze vijfde aflevering van ‘De Publieke Tribune’ buigen ze zich over de vraag: Wie zorgt voor de mantelzorger ? In het nieuwe televisieprogramma De publieke tribune trekt presentator Coen Verbraak acht weken het land in. Op zijn tribune is telkens plaats voor 75 vragenstellers, betrokken burgers met vragen over het onderwerp van de uitzending. Die vragen worden beantwoord door een panel van vier deskundigen: bestuurders, politici en kenners die elk verantwoordelijkheid dragen met betrekking tot het thema.

Jet Bussemaker in forum
Forumleden zijn Jet Bussemaker, oud-minister en voormalig staatssecretaris Volksgezondheid, Welzijn, Sport. Anja Jonkers is directeur Intramurale zorg bij Florence, een van de grootste zorginstellingen in de regio Den Haag. Liesbeth Hoogendijk, directeur MantelzorgNL en zelf mantelzorger voor haar zoon. Bert van Alphen is wethouder Sociale zaken in Den Haag. Hij is als wethouder al jaren betrokken bij mantelzorg.