Tel dit weekend vogels in Rijswijk

Rijswijk is al een groene gemeente, maar we willen nog veel meer doen voor de natuur! Je kan mee te doen aan de Nationale Tuinvogeltelling. Moeilijk is het niet… je hoeft er niet eens voor de deur uit. En je hoeft ook niet alle vogels te kennen, want met de handige Tuinvogel-app weet je zo welke vogels je ziet.

Ga voor het raam zitten
Dus ga op je gemak eens een half uurtje voor het raam zitten. Kijk welke vogels je op bezoek hebt, hoeveel het er zijn en voer dit in op www.tuinvogeltelling.nl. Hier kan je ook meer informatie en de resultaten van vorig jaar vinden. Toen deden in Rijswijk 101 huishoudens en scholen mee. De meeste deelnemers waren te vinden in postcodegebied 2282 (o.a. Oud Rijswijk) met 1 deelnemer per 180 huishoudens. Zal ze dat dit jaar weer lukken? Van de Muziekbuurt  (1 deelnemer per 730 huishoudens), met haar vele fraaie, groene particuliere tuinen, hopen we dit jaar meer gegevens te ontvangen. En ook over gebied 2284 (Artiestenbuurt tot Spoorzicht) hebben we weinig gegevens. Help jij mee?

Afstemmen Rijswijks groenbeleid
De uiteindelijke resultaten worden niet alleen door de gemeente gedeeld. Ze worden ook gebruikt om het Groenbeleid nóg beter op Rijswijk af te stemmen. Samen zorgen we zo voor meer vlinders, bijen en vogels. Dus help de natuur en doe mee!