Strandwalfestival ook dit jaar voor minder validen

Het Strandwalfestival dat begin september gehouden wordt in Rijswijk is ook dit jaar weer goed te bereiken voor minder- en invaliden. Dit heeft secretaris Paul Schott vandaag toegezegd aan Rijswijk.tv.

Speciale plek voor het hoofdpodium
Vorig jaar is er voor het eerst een houten vlot voor het podium gebouwd waar minder validen konden gaan staan. Op die manier konden ook zij middels een verlaagd punt de optredens op een goede manier volgen. Ook komt er weer een verlaagd uitgiftepunt bij de horeca zodat ook de versnaperingen goed besteld kunnen worden. Terugkijkend op het festival kunnen we constateren dat er goed gebruik van deze extra faciliteiten gemaakt is. Een reden voor de organisatie om hier ook dit jaar weer aandacht aan te besteden.

Verlichting op toegangswegen
Ook is er dit jaar wederom weer aandacht voor de verlichting. De toegangsweg vanaf de schouwburg over het bruggetje wordt met extra verlicht met lichtslangen. Dit gebeurt ook vanaf de Vredenburchweg vanaf het bruggetje. De toegang vanaf het oude stadhuis wordt afgesloten. Schott: “Wij gaan er van uit dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt en de toegangswegen gebruikt die daarvoor bedoeld zijn. Als er een weg afgesloten is moet je er ook niet proberen langs te gaan.”

Strandwalfestival wil tevreden mensen
Paul Schott geeft ook aan dat de organisatie gebaat is dat alles zo optimaal mogelijk geregeld is. “Wij vinden dat iedereen op een goede manier naar het terrein moet kunnen komen. De verlichting was in het verleden niet goed afgesteld. Dat is nu in orde. We willen het iedereen naar hun plezier maken, maar als er desondanks suggesties voor verbetering zijn, dan zijn die altijd welkom.”

Trots op resultaat
Michelle van den Berg van Rijswijks Belang heeft zich vorig jaar hard gemaakt voor de toegankelijkheid van het festival voor minder- en invalide mensen en de verlichting op de toegangswegen. “Ik ben blij dat Rijswijk ook dit jaar weer de toezegging heeft gekregen dat het festival echt voor iedereen op een veilige manier toegankelijk is. Ik ben trots dat dit een langdurige uitwerking heeft voor Rijswijk.”