Strandwalfestival krijgt meer festivalniveau en ruimte voor jeugd

Al tien jaar is het Strandwalfestival het grootste evenement in Rijswijk. Tijd voor vernieuwing. Voor de komende drie jaar is SBG (Sportief Besteed Groep) aangetrokken als organisator. “We willen de goede elementen zeker behouden, maar daarnaast zorgen voor een vernieuwend en eigentijds karakter”, geeft Stefan Barrett van SBG aan. Zo brengen we het festivalgevoel op een hoger niveau en gaan we de Rijswijkse jeugd nog intensiever betrekken”.

SBG is al goede bekende in Rijswijk
SBG is al in Rijswijk bekend als bestuurder van Haaglanden Beweegt. Haaglanden Beweegt houdt zich bezig met het organiseren en coördineren van sportieve en culturele activiteiten. De uitvoering van het Strandwalfestival ligt bij Sport Heroes, de partij binnen SBG die gespecialiseerd is in marketing & events. Zo organiseerden zij bijvoorbeeld de Humanizing Sports Conference in Sparta Stadion Rotterdam en vindt jaarlijks het Ontdekkersevenement plaats op het terrein van In de Boogaard.

‘We hebben er zin in’
Algemeen bestuurder Stefan Barrett: ‘De gunning van deze opdracht is een prachtig vervolg op alles wat we momenteel in de regio doen. We hebben er zin in om samen met onze partners invulling te geven aan dit Rijswijkse evenement.’
Dinsdag 20 november is de overeenkomst ondertekend door het bestuur van het Strandwalfestival en SBG. ‘We kijken erg uit naar de samenwerking en willen samen een sprankelende Strandwaleditie in 2019 neerzetten’, aldus Judith Olsthoorn, medewerker communicatie binnen het bestuur Strandwalfestival.