Stop overstroomde pleinen in Rijswijk

Het regent steeds vaker en harder. Ook in Rijswijk. Door de harde buien staan de straten vaak blank. Betegelde tuinen en pleinen zorgen er voor dat water niet kan wegstromen. Ook overstromen de riolen. Om een einde aan deze problematiek te maken wordt er een werkatelier gehouden op 18 maart waar actieve Rijswijkers groene oplossingen bedenken tegen de groeiende wateroverlast.

Een oplossing die geregeld als idee naar voren komt is minder tegels en meer groen. Tijdens het werkatelier Operatie Steenbreek gaan bewoners hierover in gesprek. Doel van Operatie Steenbreek is om bewoners te enthousiasmeren hun tuin te vergroenen. Door bestrating en tegels weg te halen in tuinen waar het maar kan, verrijken bewoners en ondernemers hun leefomgeving en die van Rijswijk, neemt wateroverlast bij regen af, is er verkoeling in de zomer en groeit de soortenrijkdom in de stad.

Deelnemers inventariseren in het atelier wat er al gebeurt in Rijswijk om biodiversiteit te vergroten en betegeling te verminderen. Ook kijken ze welke andere groepen bij Operatie Steenbreek kunnen worden betrokken.

Het werkatelier vindt plaats in Rijswijk op zaterdag 18 maart van 10.00 uur tot 12.00 uur in Welzijnsgebouw ‘De Ottoburg’ aan de Esdoornstraat 3A in Rijswijk.