Stevige keuzes maken in Rijswijk

Jonkheer Just de la Paisières, nummer 3 op de kandidatenlijst van de LP woont sinds 2014 in Rijswijk. In zijn werkzame leven was hij geruime tijd directie- en staflid bij Center Parcs. Daarnaast vervult hij inmiddels al 43 jaar de functie van Honoraire Consul-Generaal van Costa Rica.

In samenspraak met elkaar bereik je uiteindelijk veel meer
Just de la Paisières voorziet dat de gemeente Rijswijk in de komende raadsperiode stevige keuzes zal moeten maken. Hierbij denkt hij aan de aanpak van de zieltogende Plaspoelpolder en een leeglopend winkelcentrum ‘In den Bogaard’ en het ombuigen van het parkeerbeleid. Hij zou hier graag een bijdrage aan leveren waarbij hij gebruik kan maken van zijn ruime bestuurlijke ervaring.

Het is voor hem is hem van groot belang dat nieuwkomers zich de Nederlandse taal goed eigen maken. Daarom geeft hij als vrijwilliger al geruime tijd taalles aan statushouders. Omdat zij die de taal niet spreken over het algemeen buiten de maatschappij komen te staan te staan, ziet hij graag dat taallessen voor statushouders in Rijswijk breder wordt opgezet.

Over zichzelf zegt hij: “Ik zie mijzelf als open mens, een man van de dialoog. Want in gesprek met elkaar bereik je uiteindelijk veel meer dan de manier van; ‘en zo gebeurt het’. Iedereen in z’n waarde laten en met elkaar iets moois opbouwen. Dat is de reden dat ik mij kandidaat stel voor de gemeenteraad van Rijswijk. Ik hoop dat ik inde gelegenheid wordt gesteld om de belangen van de Rijswijkers in de gemeenteraad te mogen vertegenwoordigen.