Stem mee voor de mooiste vredesposter van Rijswijk

Kinderen van Rijswijkse basisscholen hebben weer hun best gedaan. Het resultaat zijn 76 kleurrijke vredesposters. Vanaf vandaag hangen de posters in de Rijswijkse bibliotheek. Een jury bepaalt  per school de mooiste inzending, terwijl de bezoekers in de bibliotheek een stem uitbrengen voor de publieksprijs. Dat kan tot woensdag 31 oktober. De burgemeester is uitgenodigd om de prijzen uit te gaan reiken.

Creativiteit losgelaten op papier
Voor het derde jaar doen vier Rijswijkse basisscholen mee aan de ‘Vredes poster wedstrijd’ van de Lionsclub Rijswijk. Leerlingen van de groepen 8 hebben al hun creativiteit losgelaten op het papier. De deelnemende scholen dit jaar zijn De Bazaar op het AZC, de Wethouder Brederodeschool, de Elsenburgschool, en de Godfried Bomansschool.

Vredesduiven en vlaggen
Lida Wilson en Karin van der Heijden hebben alle tekeningen opgehangen. Tekeningen met vooral felle kleuren en afbeeldingen van vredesduiven en vlaggen. “En dat allemaal in het kader van de internationale tekenwedstrijd de “Peace Poster Contest”, vertellen Lida en Karin. De winnende tekeningen gaan naar de Verenigde Naties, waar uiteindelijk wereldwijd winnaars uit komen. De organisatie ligt in handen van de Lionsclub Rijswijk en de Kunstuitleen. Landelijk doen 7.000 kinderen mee. De nationale winnaar mag naar Amerika en meedingen naar de grote wereldwijde prijs. In totaal doen 500.000 kinderen in 75 landen mee.