Speeltuintje, skatebaan en bankjes in Steenvoorde Zuid

De wijken Steenvoorde Zuid is slecht bedeeld wat betreft faciliteiten voor bewoners. Toch zijn er een aantal grasveldjes die niet worden gebruikt. “Samen met de bewoners van de wijken willen we kijken wat er voor wensen zijn, is er voor een idee een breed draagvlak, dan kunnen we het uitwerken en inbrengen in de gemeenteraad”, vertelt Marja Pelzer, in de gemeenteraad fractievoorziter van Wij.

Bewoners komen met suggesties
In de grote zaal van wijkcentrum Stervoorde heeft zich een groot aantal bewoners verzameld. Er moeten zelfs extra tafels worden bijgezet. Na een introductie van fractieassistent Danny van Dam gaan de aanwezigen aan de slag om ideeën te verzamelen. “Het gaat om voorzieningen op twee mogelijke grasvelden, tussen de Van Mooklaan en de Martin Campslaan en het grasveld aan de Wiardi Beckmanlaan.

Grote variëteit aan wensen
Een aantal bewoners zien in de wijk graag meer sport-/spelvoorzieningen voor de kinderen. Jeroen stelt een skatebaan voor, leuk ook voor de wat oudere kinderen. Een mevrouw meldt dat er hier bijna geen speelruimte is voor de kleinere kids.  Een ouder stel vraag om meer bankjes. “Kunnen we lekker zitten en met elkaar praten.

Zo breed mogelijk aanbod
Marja Pelzer is blij verrast met alle inbreng. “Wat wel duidelijk wordt is dat de bewoners voorzieningen willen voor alle leeftijden. Dat is een duidelijke aanwijzing.” Ze gaat alle suggesties verwerken, waarna er een aantal voorstellen komen. “Mooi is als we hieruit een top 3 kunnen maken die breed worden gedragen en die we gezamenlijk willen realiseren”.

 

foto: Wil Kouwer