Spectaculaire start verbouwing Hoornstaete

Nederlands Flyboard kampioen Niels van Uffelen gaf, balancerend boven het water van de Vliet, wethouder Ronald van der Meij de sleutel van Hoornstaete. Een meer dan spetaculaire start van de verbouwing van het appartementen complex aan de Nassaukde 1.

Deze start is ook een mijlpaal. Het is het eerste kantoor in Rijswijk dat wordt omgebouwd voor permanente bewoning. En met succes, op dit moment zijn op één na alle 25 appartementen al verkocht. Voor een groot deel aan bewoners van Leeuwendaal, die hun (te grote) herenhuis inruilen voor een riant appartement. “Hiermee voegen we weer een nieuw pareltje toe aan Rijswijk”, aldus Ronald van der Meij, wethouder woningbouw.

Jakko Dekker, directeur De Maese Woningen, vertelde een gehoor van hoofdzakelijk nieuwe bewoners over de geschiedenis van de locatie. “Hier stond eerst een molen, later een graanpakhuis. Toen dat afbrandde werd er een kantoorpand gebouwd. Jarenlang zaten hier diverse huurders. De tijd verandert en veel van deze panden komen leeg te staan. Voor ons een kans om op deze prachtige locatie 25 appartementen te maken”. Vervolgens kreeg hij van Ronald van der Meij de sleutel van Nassaukde 1. Symbolisch natuurlijk.