Spannende eendjesrace in de Stadhuisvijver 

Zondag 3 juni zwemmen 5000 gele bad-eendjes om het hardst in de eerste Rijswijkse Eendjesrace. Deze wordt gehouden in de vijver tussen de Schouwburg en het toekomstige Huis van de Stad. De opbrengst gaat naar een definitieve huisvesting voor RestoVanHarte en een Educatieve route in Park Overvoorde. Rotary Club Rijswijk 3-Vliet organiseert de race vanwege het 25-jarig bestaan.

DE RACE
De eendjes, die het eerst de finish bereiken, winnen mooie prijzen. Ieder eendje is gekoppeld aan een lotnummer, dat voor 5 euro de komende weken te koop is. De hoofdprijs is een echte Vespa Sport scooter, uiteraard in eendjes-gele kleur. Naast een mooie tweede en derde prijs zwemmen de eendjes voor een groot aantal aantrekkelijke prijzen, geschonken door Rijswijkse winkeliers, die het goede doel een warm hart toedragen.

Zo’n race is een spectaculair en vermakelijk gezicht. Alle Rijswijkers, lotenkopers en sponsoren zijn uitgenodigd om de eendjes aan te moedigen op zondag 3 juni vanaf 13:00 uur. Aansluitend zal in Park Overvoorde de Educatieve Route geopend worden.

LOTEN VERKOOP
Loten zijn te koop bij de Rotary promotieteams, bestaand uit vrijwilligers van RestoVanHarte, studenten van de Haagse Hogeschool en leerlingen van het Stanislas College. Zij promoten bij Rijswijkse winkelcentra en instellingen de race. De Boekenmarkt op de Kerkstraat 7A is in Winkelcentrum Oud-Rijswijk vast verkooppunt op de zaterdag. Als u de teams tegen komt, kunt u ter plekke een nummer van een eendje kopen.

Daarnaast treden verschillende ondernemers op als verkooppunt:

  • Citroen juwelier
  • De Vries electro
  • Foto Digitaal Ben Hofland in de Bogaard
  • Koster klokken
  • Scholtes in de Schoolstraat en de Bogaard
  • Torica optiek