Spaarlampen voor Rijswijkse Weggeefwinkel

Twee grote dozen voor de Rijswijkse Weggeefwinkel. Niet met kleding of schoenen, maar met 365 spaarlampen. Dankzij het energieproject van energieleverancier WoonEnergie en de Bewonersvereniging Rijswijk. Een donatie waar de Rijswijkse Weggeefwinkel heel blij mee is.

Bewoners helpen hun energiekosten te verlagen
Eind 2017 besloten Bewonersvereniging Rijswijk (belangenbehartiger van de ruim 6000 huurders van Rijswijk Wonen) en energieleverancier WoonEnergie (speciaal voor huurders van wooncorporaties) de Rijswijkse huurders te gaan helpen met het verlagen van de energielasten. “Adviseurs van WoonEnergie gingen bij huurders langs om samen een energietest te doen. Dit was vooral om inzicht te geven in hun energieverbruik”, legt Jan van den Berg van WoonEnergie uit. “Direct gaf de adviseur nuttige tips waarmee eenvoudig op het verbruik kon worden bespaard”.

Éen euro per test voor goed doel
WoonEnergie stelde één euro beschikbaar per afgenomen test. “Als Bewonersvereniging Rijswijk mochten wij het goede doel kiezen”, vertellen Emmy Meurs en Christin Zitter. “Wij kozen voor de weggeefwinkel. Zij helpen huurders die onder of net op het bijstandsniveau zitten. Het project leverde 365 euro op, waar spaarlampen van zijn gekocht. De Weggeefwinkel geeft de spaarlampen aan hun cliënten. Zo weten we dat de lampen goed terecht komen”.