Solliciteren in Rijswijk of Den Haag? Lees deze tips!

Ben je volop vacatures in Rijswijk of Den Haag aan het bekijken en ben je van plan om binnenkort te gaan solliciteren? Dan kun je vast ook wel enkele gouden tips voor het sollicitatiegesprek gebruiken. Wij zochten uit wat de beste tips voorafgaand en tijdens het sollicitatiegesprek zijn en hebben ze voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder voor onze tips!

Zorg dat je LinkedIn op orde is
Wanneer een sollicitant eruit springt, beginnen ze het sollicitatiegesprek vaak al met een voorsprong. Dit komt doordat ze zowel een aantrekkelijk VC als LinkedIn-profiel hebben. Daarom is het ook erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je LinkedIn op orde is. Zorg ervoor dat je duidelijk samenvat wat jouw ambities zijn en wat je een bedrijf of organisatie te bieden hebt. Wees je daarnaast ook bewust van de dingen die je al dan wel of niet deelt op social media. Je gesprekspartner zal je namelijk volop online gaan checken. Je wilt dan wel een goede indruk achterlaten.

Bereid je voor op het gesprek
Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid op het gesprek. Kijk goed op de website van het bedrijf en met welke projecten deze bezig is. Zorg ervoor dat je laat merken dat je je verdiept hebt in het bedrijf en de betreffende functie. Wees ook goed voorbereid op lastige vragen of vragen die je niet verwacht. Deze vragen zal je namelijk zeker krijgen.

Laat zien wat je meerwaarde is
Werkgevers die met je in gesprek zijn, willen weten wat jouw meerwaarde is. Vraag je dan ook af welke kwaliteit je het beste beheerst en maak deze meerwaarde goed duidelijk in het gesprek. Benoem ook extra cursussen die je gedaan hebt, om zo je meerwaarde te onderstrepen.

Luister goed naar het verhaal van de recruiter
Werkgevers willen veel van jou als sollicitant weten, waardoor het belangrijk is hier goed op voorbereid te zijn. Echter vindt een werkgever het ook erg fijn als ze iemand tegenover zich hebben die met interesse luisteren naar wat zij over hun bedrijf te vertellen hebben. Werkgevers vertellen hier namelijk graag over. Leg dan ook niet alleen de focus op je eigen verhaal, maar luister ook goed naar wat je gesprekspartner te vertellen heeft en toon je oprechte interesse.

Ga op zoek naar geschikte vacatures en maak gebruik van onze sollicitatietips!