Smart City proeftuin op Bogaardplein

Vanmiddag, donderdag, is het eerste Smart City Event Rijswijk op het Bogaardplein in Rijswijk. Ondernemers laten daar vernieuwingen laten zien zoals de sensoren in Vrijenban, de bamboeverkeersborden etc. De volgende innovaties staan al op stapel, waaronder een 3D-zebrapad. Tijdens het evenement maakt de burgemeester een ritje in een waterstofauto en wethouder Armand van de Laar gat op een elektrische step rijden. Zie  https://www.rijswijk.nl/actueel/agenda/2018/6/28/smart-city-proeftuin

Programma

  • Om 12.00 uur opent burgemeester Michel Bezuijen het evenement en zal hij als eerste langs alle innovatieve productenrijden, waaronder een verkeersbord van bamboe waarin een sensor is verwerkt. Hij doet dat in een innovatief vervoersmiddel.
  • Om 14.00 uur kan je aan de interessante workshop ‘Een kijkje in de keuken van een smart city living lab’ deelnemen. Deze wordt gegeven door een vertegenwoordiger van het Nationaal Smart City Living Lab.
  • In het midden van de proeftuin staat het meeting point. Hier kan je in gesprek gaan met ondernemers en bezoekers, waaronder de deelnemers aan het International Smart City Event in Den Haag die vanuit Scheveningen op excursie komen naar de proeftuin in Rijswijk.