Sluiting Shell Rijswijk niet ten koste van werknemers

Shell sluit binnen een paar jaar haar Rijswijkse kantoren aan de Lange Kleiweg en Kessler Park, Grotendeels gaan de werknemers naar één van de vestigingen in Den Haag of Amsterdam. Volgens een woordvoerder van Shell krijgen alle medewerkers een andere werkplek met behoud van hun baan. De werknemers zijn hierover reeds geïnformeerd.

Shell concentreert zich op de lokaties in Amsterdam, Rotterdam en den Haag. In totaal zijn in Nederland 10.000 mensen werkzaam bij Shell. De gemeente Rijswijk betreurt het vertrek. Ze kan de consequenties van het vertrek van Shell nog niet overzien. De gemeente is hierover wel in overleg met Shell.

De bedoeling is om in de tweede helft van 2018 te beginnen met de verhuizing. Een deel van de werknemers zal naar verwachting nog drie tot vijf jaar in Rijswijk blijven. Er dienen de komende jaren enkele restauratiewerkzaamheden afgemaakt te worden op het hoofdkantoor in Den Haag. Zodra dit afgerond is zullen medewerkers deels verhuizen naar die lokatie. Shell houdt rekening met een overgangsperiode. Er zijn nog geen specifieke doorlooptijden bekend.